...

Asortiman

Najpoznatiji brendovi na jednom mestu. Pogledajte naš celokupan asortiman zaštitne opreme.

O NAMA

Zaštitna radionica Željezničar“ d.o.o.

„Zaštitna radionica Željezničar“ d.o.o. je vodeće preduzeće u proizvodnji lične zaštitne opreme (odeća,obuća). Naša misija se ogleda kroz uspešno socijalno odgovorno poslovanje uz uvažavanje različitosti pri zapošljavanju i profesionalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom. 

Preduzeće ”Zaštitna radionica Željezničar” d.o.o. Subotica, osnovano je   31.12.2003. godine kao radionica za radno osposobljavanje i zapošljavanje invalida iz okvira preduzeća „Konfekcija Željeznicar“ a.d. preduzeća sa najdužom tradicijom u proizvodnji svih vrsta uniformi od sredine prošlog veka.

Status preduzeća koje zapošljava osobe sa invaliditetom je zadržala uz saradnju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prateći sve promene Zakona o pofesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. 

Naši klijenti imaju značajnu finansijku olakšicu pri sklapanju Ugovora o poslovni-tehničkoj saradnji i svaki kupljeni proizvod je u tom slučaju daleko povoljniji za njih. 

Naime, Republika Srbija preko nadležnog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u značajnoj meri podržava naš rad, te je Zakonom o zapošljavanju osoba sa invaliditetom koji je stupio na snagu 23.05.2010.g. (Sl. glasnik RS broj 36/09) predvidela mogućnost (član 27), da se poslodavac, koji izvrši finansijske obaveze iz ugovora o kupovini proizvoda ili vršenju usluga preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u vrednosti od 20 prosečnih zarada Republike Srbije, oslobađa obaveze zapošljavanja jedne osobe sa invaliditetom u narednih 12 meseci od dana izvršenja obaveze. 

Zakon o javnim nabavkama omogućava naručiocu raspisivanje tzv. rezervisane javne nabavke, otvoreni postupak, kao oblika javne nabavke koji je predviđen za preduzeća za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a naručioca oslobađa ove obaveze. 

Politika kvaliteta, humanost i Zakon o zapošljavanju osoba sa invaliditetom nas izdvaja kao ponuđače da po pitanju odevanja Vaših zaposlenih ispunimo sve zahteve. 

ISO SERTIFIKATI

ISO 9001:2015

ISO 14001:2015

ISO 45001:2018

Izjava o politici IMS

Zaštitna radionica Željezničar“ d.o.o. ​

FER proizvod

Kupovinom robe, odnosno korišćenjem usluga, koje su obeležene znakom FER PROIZVOD podržavate osobe sa invaliditetom koje su zaposlene i aktivne.

Kompletan katalog

Pogledajte naš katalog, izaberite proizvod po želji.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.